top of page

MEDISINERNES HUMANITÆRAKSJON

Medhum er Medisinstudentenes Humanitæraksjon, og Norges største studentdrevne innsamlingsaksjon. MedHum samler annethvert år inn penger til et prosjekt som fremmer primærhelse i utviklingsland. Siden starten i 1991 har MedHum samlet inn over 14 millioner kroner til ulike prosjekter. MedHum arrangerer aksjon i de fire medisinstudentbyene i Norge: Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim

 

Denne gangen (2016) samarbeider MedHum med Leger Uten Grenser. Vi støtter deres viktige arbeid med tuberkulose og HIV i Mumbai, i India. Tuberkulose står på Leger Uten Grensers liste over verdens ti glemte kriser. Gjennom aksjonen vil vi bidra til å støtte og sette fokus på kampen mot tuberkulose, for det vi har glemt er andres hverdag. India står for over 25% av verdens tilfeller av den alvorlige varianten av tuberkulose, multiresistent tuberkulose.

Aksjonsåret er godt i gang, og vi planlegger allerede den store aksjonsuken i høst. Under aksjonsuken, som er fra 3.-11. September, skal vi arrangere blant annet bøssebæring, bamsesykehus og MedHum-løpet. Vi håper å engasjere så mange som mulig her i Trondheim! Alle de innsamlede midlene går direkte til prosjektet. I tillegg til aksjonsuken gir MedHum-revyen senere på høsten hele overskuddet fra revyen til prosjektet i Mumbai.

Men før den tid, 9. mars, blir det Indisk Aften. Da blir det foredrag med en feltarbeider fra Leger Uten Grenser, og kanskje et lite kulturelt innslag, etterfulgt av middag på Indian Tandoori Restaurant i byen.

 

BLI MED(HUM)

 

For mer informasjon se www.medhum.no

www.facebook.com/MedHumTrondheim

Trondheim@medhum.no

70478220_755679771547634_667995007268945
bottom of page