
LÆREMIDLER
Her er noen nyttige, populære læremidler som har gått i arv fra kull til kull. Sitter du på noen gode kompendier eller noen bra linker?
Send de gjerne til oss, så legger vi dem ut på siden.
ALLE KULL
Her finner du digital versjon av de fleste pensumbøker, videoforelesninger, 3D-anatomiatlas, artikler fra ulike tidsskrifter og mye mer.
Database for OSKE- og kortsvarsoppgaver (ununderstandable.com)
Samling OSKE- og kortsvarsoppgaver for alle kull. Laget og vedlikeholdt av Anders Hagen Jamrund (forskerlinjekull 19).
Elins kompendier
Læringsressurser for alle kull
SEMESTER IA/IB
Kompendium for termin IA laget av kull-04. Kompendiet tar utgangspunkt i læringsmålene for terminen, og gir en god innføring i hva man skal kunne som fersking. Inneholder også en anatomioversikt for termin IB.
En videoserie på YouTube med histologileksjoner av en amerikaner som gjennomgår ulike histologisnitt fra topp til tå. En veldig grei måte å repetere (eller lære seg...) histologi på.
En nettside der man kan leke seg gjennom mange av histologisnittene som er viktige for semester IA. Nettsiden har også kort fagforklaring til de ulike snittene.
Et kompedium med oversikt over bevegelsesapparatets anatomi laget av Johannes Bruteig i kull 11. Er litt detaljert for perm til perm lesning, men et godt oppslagsverk.
Flott amerikansk side med 3D animasjoner av hele bevegeapparatet og organsystemet. Krever registrering for at man kan bruke den. Nyttig for alle, spesielt IB.
Dette kompendiet ble laget til muntlig/praktisk eksamen i lege-pasient kommunikasjon (ikke OSKE). Likevel er mange av undersøkelsene som blir gitt på denne eksamenen (i 2. klasse) like som de på OSKE for IA/B.
Et notat, av blant andre Øyvind Ellingsen, om ulike ionekanaler i hjertet.
http://org.ntnu.no/eksamen06/filer/
En samling notater fra anatomi, fysiologi, histologi og biokjemi. Nyttig for termin IA/B.
"The Only EKG book you'll ever need" (Kommentar: Nedlastning fjernet fra lenket nettsted, kan derimot lastes ned via Google)
PDF-versjon av en bok med gode forklaringer av hva EKG er og hvordan det fungerer
SEMESTER IC/ID
En guide til eksamen i lege-pasient-kurset som kommer i 2.klasse. Kompendiet tar for seg de ulike undersøkelsene man skal kunne, og hvordan en konsultasjon skal utføres. Oppdatert i 2010
Ankibois kull 21 har gjort jobben med å lage over 7000 kort, slik at du ikke trenger. Det er mange kort, så her gjelder det å jobbe strukturert gjennom hele året. Anbefaler alle å sette seg godt inn i Anki og se denne videoen. Det er absolutt verdt det. På kull 21 var det 100% stågaranti for alle som brukte dette aktivt.
Trust the process - Ankibois kull 21
Komplett ANKI-bank hovedsakelig basert på forelesninger, supplert med info fra SML og bøker i enkelte fag. Er også en egen bank som inkluderer MCQ for 2020+2021 (original og kont) samt alle kortsvar fra 2017-2021. Vår-banken mangler kun forelesninger om antibiotika.
Hannas kompendium i nevroanatomi (OBS - noen småfeil)
ANDRE LINKER
Hvordan lage flervalgsoppgaver
Studentene har selv anledning til å lage opptil 10% av flervalgspørsmålene ved eksamen. Bjørn Mørkedal og Tobias Slørdahl har laget en guide til hvordan man lager en mcq-oppgave.
La barten bane vei i NTNUs frodige IT-jungel!