FADDERUKENE 2021

Meld deg på via lenken under:

Påmelding fadderukene 2021

Dersom du ikke ønsker å delta på fadderukene kan du melde deg av via lenken under:

Avmelding fadderukene 2021

 

Fadderukene ved medisinstudiet i Trondheim er to uker fylt med arrangementer for enhver smak - alt fra rebus i Bymarka, til pub til pub, til idrettsdag, til temafester. Fadderbarna deles inn i faddergrupper og har tilhørende ca. 10 faddere fra kullet over (2. klasse). Fadderperioden er for å bli kjent med nye klassekamerater og medstudenter. Det anbefales at man deltar på så mye man har mulighet til, da dette er en uvurderlig mulighet til å danne relasjoner med de du skal studere med de neste 6 årene. Alle er i samme båt og er interesserte i å bli kjent. Disse ukene er kjent som spennende og fantastisk gøy! 

Fadderukene vil i år være uke i 33 og uke 34. Fadderperioden avsluttes med et immatrikuleringsball som planlegges å holdes 1. september. Under vil du finne oversikt over fadderukene og en liste med ting som kan være greit å ta med før du evt. flytter hjemmefra.

Dersom noen skulle komme til Trondheim noen dager senere, eller de lurer på noe, så er det bare å kontakte faddersjefen her eller noen andre i styret, så ordner hun/han en faddergruppe.​

TA-MED-LISTE

 • Dress/ kjole (Søk på "studentergalla" på google
  for inspirasjon)

 • Fadderbarn t-skjorte (du får en første dag)

 • Gode sko (til idrettsdag og jungelrebus i
  Bymarka)

 • Treningstøy

 • Sekk (gjerne en som kan brukes på tur)

 • Hvit t-skjorte som kan ødelegges

 • Kostymer man eventuelt har liggende hjemme
  (ingen krise om man ikke har)

 • Laken/togakostyme

 • Badetøy

 • To sett klær som kan ødelegges 
  Man kan også dra på Fretex i Trondheim (el.l)

 • Engangsregnponcho

PROGRAM

Oversikt over fadderukene. Detaljert program under.

 

FADDERUKENE DAG FOR DAG:

TIRSDAG 17.08: TOUR D´ILE OG LEILIGHET TIL LEILIGHET


Tour d’Ile

Tour d’Ile, i er i år, likt som i fjor, et utendørs rebusløp i parkområder nær Campus Øya. Målet med rebusen er at faddergruppene skal bli bedre kjent med hverandre og campusområdet. Det blir her også mulighet å møte foreningene ved medisinstudiet i Trondheim for første gang. Faddergruppene kjemper, gjennom en rekke poster, mot hverandre. Vinneren blir annonsert på immatrikuleringsballet.

Leilighet-til-leilighet!

Leilighet-til-Leilighet er kjent som et av de morsomste arrangementene i fadderukene. Arrangementet er, som navnet tilsier, en vandring fra leilighet til leilighet. Leilighetene har ulike temaer som byr på ulike leker og annet gøy! På denne reisen får du muligheten til å bli bedre kjent med byen, faddere, og ikke minst faddergruppen din.
ONSDAG 18.08: MEDISINSKE FADDERLEKER OG KOSEKVELD


Medisinske fadderleker

Medisinske fadderleker foregår i Høgskoleparken, like ved både St. Olavs og Studentersamfundet. Dette arrangementet består av en rekke leker og aktiviteter der faddergruppene konkurrerer mot hverandre. Premier utdeles på immatrikuleringsballet. Lekene krever ikke særlig sportslige ferdigheter, men er ment som en morsom dag i parken for både faddere og fadderbarn. Faddergruppen som vinner finalen, får navnet sitt inngravert på en vandrepokal. Underveis blir det også pauseposter med avslapning og snacks. Man bes ta med mat og drikke, da arrangementet varer en stund.

Kosekveld og workshop

Kosekvelden planlegges og arrangeres innad i hver faddergruppe. Informasjon gis av gruppeleder. Det er tenkt at man her også begynner planlegging av show til idrettsdagen (lørdag 21. august). Det blir kåret en vinner av beste show, så her oppfordres det til kreativitet og morsomme innspill.
TORSDAG 19.08: FADDERGRUPPEFROKOST, REBUS OG MIXFEST


Faddergruppefrokost og rebus

Dagen starter med frokost sammen med faddergruppen din. Dette er en fin måte å våkne litt på før formiddagens severdigheter. Nå som man har blitt bedre kjent med St.Olavs, er det på tide å bli bedre kjent ellers i byen også, noe som gjøres gjennom en rebus! Rebusen inneholder mange poster med oppgaver der man kan sanke poeng. Postene er fordelt rundt i Trondheim, noe som gir dere muligheten til å bli bedre kjent med byen. Det kåres en vinner av denne rebusen også, med premieutdeling på immatrikuleringsballet. Rebusen i år blir arrangert sammen med Nutrix (linjeforeningen for sykepleiestudenter ved NTNU). Man får dermed også møtt andre studenter ved MH-fakultetet!

Mixfest

På kvelden arrangeres det mixfest med morsomme temaer. Målet med denne festen er å utvide horisonten litt utenfor faddergruppen også, og dermed bli kjent med enda flere herlige mennesker. Kvelden avsluttes på Studio 26 der det er gratis inngang og rabatterte priser på drikke i baren!
FREDAG 20.08: FRI OG GUTTE/JENTE-VORS


FRI: På formiddagen blir det FRI! Det har vært mye opplegg de første dagene og mye å ta inn over seg. Det er da godt med en velfortjent hvilepause før helgens festligheter.

På ettermiddagen blir det gutte/jente-vors. Her skal fadderbarnguttene vorse med fadderjentene og vice versa. Det blir morsomme leker og mingling der målet er å bli enda bedre kjent. Kvelden avsluttes med fest!
LØRDAG 21.08: IDRETTSDAG OG FEST MED ARKITEKT OG NANO


Idrettsdag: Oppmøte SiT idrettsbygg, Gløshaugen

Idrettsdagen er for mange et høydepunkt og et fint avbrekk i fadderukene. Her konkurrerer faddergruppene mot hverandre i tre ulike grener. Halvparten har aktiviteter tidlig, deretter holdes showene til alle 12 gruppene, så har den andre halvparten aktiviteter. Idrettsturneringen består av fotball, volleyball og kanonball. Vinnerne av idrettsdagen (både turnering og show) får premie på immatrikuleringsdagen.

Fest med arkitekt og nano

På kvelden blir det fest med både linjeforeningen til arkitekt og nanoteknologi ved NTNU. Dette ble ikke gjennomført i fjor grunnet restriksjoner, men blir forsøkt gjennomført i år. Festen har toga som tema, noe også majoriteten av Gløshaugen har denne lørdagen. Målet med festen er å treffe og sosialisere med andre linjeforeninger også!
SØNDAG 22.08: JUNGELREBUS


Frisk luft, samhold, lagarbeid og smiskepoeng venter i vakre omgivelser på turen opp til et av Trondheims vakreste turmål; Geitfjellet. Det blir poster fra ulike foreninger på vei opp til toppen av fjellet der man konkurrerer mot hverandre for premie som utdeles på immatrikuleringsballet. Så finn noen gode sko, ta med deg niste og kle deg etter været, så blir dette et av høydepunktene under fadderukene (bokstavelig talt). Kvelden er holdt av til avslappende aktiviteter med faddergruppene.

Når de ulike gruppene skal møte i Ilaparken får dere beskjed om når det nærmer seg :-)
MANDAG 23.08: PUB-TIL-PUB


Pub-til-pub

Da er det duket for uke to av fadderukene, og vi starter med et smell! På pub-til-pub skal dere besøke puber i Trondheim der man blir kjent med ulike foreninger på Medisin. På de ulike pubene vil det være aktiviteter og leker for alle! Pub-til-pub er, ikke overraskende, et av de morsomste arrangementene i fadderukene!
TIRSDAG 24.08: PRESENTASJONSKVELD


Presentasjonskveld

Presentasjonskvelden er for at alle nye studenter skal få møte alle de forskjellige studentforeningene som finnes på medisin. I god tid før arrangementet vil det bli sendt ut informasjon om alle foreningene, ta deg tid til å se gjennom før selve presentasjonskvelden. Studentforeninger er store sosiale arenaer, og da kan det være nyttig å bli kjent med dem tidlig! På presentasjonskvelden vil hver forening ha stands og informere om hvem de er, hva de gjør og hvordan dere kan melde dere inn. Velkommen til det fantastiske studentmiljøet i Trondheim og på medisin!

Du kan også lese mer om foreningene på medisin her.
ONSDAG 25.08: FEST MED EMIL


Fest med EMIL

MF Placebo er gift med EMIL, altså linjeforeningen for Energi og Miljø ved NTNU. Det er derfor av tradisjon at vi har arrangement med dem i fadderukene for å bli bedre kjent. I år prøves det for første gang Ølympiske leker med EMIL. Dette er noe vi gleder oss veldig til og noe som oppfordres til å være med på! Det blir vors og Ølympiske leker med faddergruppe fra EMIL - dette vil du ikke gå glipp av!
TORSDAG 26.08: Nmf-DAGEN


Nmf-dagen

Denne kvelden er holdt av til Nmf, Den Norske Legeforeningens studentorganisasjon. Dette pleier å være et avslappende arrangement der man kan slappe av sammen og mingle litt, samt få informasjon om Nmf og tilværelsen som medisinstudent.
FREDAG 27.08: KOSEKVELD MED FADDERGRUPPA


Denne kvelden vil det være en helaften med din faddergruppe. Dere skal vartes opp og lade opp til obligatorisk kurs dagen etter. Denne koselige kvelden vil du nok ikke gå glipp av. Hva opplegget blir for hver faddergruppe bestemmes innad i gruppen. Grilling pleier å være veldig populært om det er fint vær!
LØRDAG 28.08: OBLIGATORISK KURS PÅ ST. OLAVS OG AVSLUTNINGSFEST


Obligaotorisk kurs

Som vanlig avholdes det kurs på St. Olavs med rutiner om hvordan å te seg som student på et sykehus. Det er viktig å huske at man bare er student og da er det viktig med innføring i hva man skal unngå å gjøre. Nytt i fjor var en ekstra innføring i Covid-19 rutiner med hensyn på pasientkontakt og smittevern på sykehuset. Det er mulig det blir en lignende innføring i år også. Det varierer hvor lang tid det tar, men man må regne med at det tar noen timer. Det blir en del pauser, så det bør ikke være noe problem. Det er viktig å huske at alle tidligere studenter har vært gjennom dette, så man må smøre seg inn med tålmodighet og møte opp! Det blitt registrert tilstedeværelse av studiekonsulent. Mer informasjon kommer!

Avslutningsfest

Dette blir en fantastisk siste fest før semesteret starter. Det blir vors i faddergruppene før vi møtes til avslutningsfest!
SØNDAG 29.08: SWING-KURS OG KOSEKVELD MED FADDERGRUPPA


Svingkurs

Da er det duket for det tradisjonsrike swingkurset. På høsten kommer låvefesten og da er det viktig å kunne danse swing. Det er derfor lurt å møte opp på dette. En gøy og lærerik formiddag der man kan lære seg noe nytt

Bokkveld/kosekveld

Denne kosekvelden markerer slutten på fadderukene. Her er det oppfordret til mat og kos, samt en mulighet for å stille spørsmål til fadderne sine. Det deles nyttige tips man kan bruke på sitt førsteår, både hva som er lurt å gjøre og hva man bør unngå. Det blir også mulighet for fadderbarn å kjøpe noen bøker for en billig penge.
ONSDAG 01.09: IMMATRIKULERINGSBALL


Immatrikuleringsballet som skulle vært 1. september er utsatt til senere i høst på grunn av korona-restriksjoner. Immatrikuleringsballet pleier å arrangeres etter to flotte fadderuker, der faddere og fadderbarn tradisjonen tro sparker i gang det nye semesteret med et høytidelig ball! Det blir en storslått feiring av det nye kullet medisinstudenter fullspekket med mye god mat, drikke, show, premieutdeling og fantastisk stemning, og det hele avsluttes med en forrykende etterfest. På scenen skal kjente fjes fra medisinstudiet på NTNU stå for taler, musikk og underholdning. Det er med andre ord mye å glede seg til, og en kveld det virkelig er verdt å få med seg!
MANDAG 16.08: OFFISIELL IMMATRIKULERING OG OPPSTARTSFEST


Kl. 10.00: Immatrikulering

immatrikulering, i regi av NTNU og MH-fakultetet, starter 10:00 i KA12 og skal vare i ca. 1 time før MF Placebo, linjeforeningen, tar over. Man blir da fordelt i faddergrupper man er med resten av formiddagen. KA12 er det største auditoriet på Kunnskapssenteret. Vi anbefaler å bruke Mazemap (dette finner du med et google-søk). Immatrikuleringen har obligatorisk oppmøte, noe som vil si at man er pliktig å møte opp. Dersom man ønsker å beholde studieplassen sin må man altså møte opp på immatrikuleringen 10:00 på KA12. Etter immatrikuleringen er det opplegg som planlegges innad i egen gruppe. Det deles også ut t-skjorter til alle fadderbarn som man oppfordres til å bruke.

Oppstartsfest!

På ettermiddagen/kvelden er det vors i egne faddergrupper. Dette er en god mulighet til å bli bedre kjent med faddergruppen sin. Man oppfordres til å bruke t-skjorten man fikk utdelt her, slik at man kjenner hverandre igjen. Etter vorsene er oppstartsfesten.

(Trykk på den dagen du ønsker å lese mer om)