FADDERUKENE 2020

Ikke meldt deg på fadderukene enda? Meld deg på her!

Ønsker du ikke å delta? Meld deg av fadderukene her :(
Sist oppdatert: 14. august


NB! Grunnet nye koronarestriksjoner vil ikke programmet for fadderukene oppdateres fortløpende på denne siden lengre. Følg med i Facebook-gruppen for eventuelle endringer! Ikke medlem i Facebook-gruppen? Ta kontakt med faddersjef Sofie Dalheim!

Fadderukene ved medisinstudiet i Trondheim er to uker fylt med arrangementer for enhver smak - alt fra rebus i Bymarka, til pub til pub, til idrettsdag, til temafester. Fadderbarna deles inn i faddergrupper og har tilhørende ca. 10 faddere fra kullet over (2. klasse). Fadderperioden er for å bli kjent med nye klassekamerater og medstudenter. Det anbefales at man deltar på så mye man vil og kan i fadderukene da dette danner grunnlaget for relasjoner og vennskap med de man skal studere med i 6 år. Alle er i samme båt og er interesserte i å bli kjent. Disse ukene er kjent som spennende og fantastisk gøy! 

 

Fadderukene vil i år være uke i 33 og uke 34. Fadderperioden avsluttes med et immatrikuleringsball som planlegges å holdes 5. september. Under vil du finne oversikt over fadderukene, detaljert beskrivelse av hvert arrangement og en liste med ting som kan være greit å ta med før du eventuelt flytter hjemmefra.

Dersom noen skulle komme til Trondheim noen dager senere, eller de lurer på noe, så er det bare å kontakte faddersjefen her eller noen andre i styret, så ordner hun/han en faddergruppe.​

TA-MED-LISTE​

  • Dress/kjole (Søk på "studentergalla" på google for inspirasjon)

  • Gode sko (til idrettsdag og jungelrebus i Bymarka)

  • Treningstøy

  • Sekk (gjerne en som kan brukes på tur)

  • Hvit t-skjorte som kan ødelegges

  • Kostymer man eventuelt har liggende hjemme (ingen krise om man ikke har)

  • Badetøy

  • To sett klær som kan ødelegges

  • Engangsregnponcho

Program (mer detaljert plan under)

6D753B11-DFE3-44B8-AF98-FDCACB448CD6.png

FADDERUKENE DAG FOR DAG:

TIRSDAG 11.08: TOUR D´ILE OG LEILIGHET TIL LEILIGHET


Kl. 10:00: Oppmøte utenfor MTFS.

Tour d´ile er i år et utendørs rebusløp i parkområder nær Campus Øya hvor dere i faddergruppene skal bli bedre kjent med både Øya-området og hverandre. I tillegg vil dere bli bedre kjent med mange av våre flotte foreninger! Faddergruppene konkurrerer mot hverandre på de ulike postene. Vinneren vil bli annonsert senere i fadderuken. Vel møtt!

Kl. 16:00: Leilighet-til-leilighet!

Det er klart for MF Placebos leiglihet-til-leilighet! Leilighet-til-leiglihet blir en vandring gjennom byens gater hvor vi besøker fadderne som har gjort om leilighetene sine i stil med 6 ulike temaer. Her får du sjansen til å bli bedre kjent med byen, og ikke minst faddergruppen din, gjennom ulike leker og mye moro.
ONSDAG 12.08: MEDISINSKE FADDERLEKER OG KOSEKVELD


Kl. 11:30 til ca. 15:00: Medisinske fadderleker!

Medisinske fadderleker vil foregå i Høyskoleparken, like ved både St. Olavs og Samfundet. Denne dagen konkurrerer faddergruppene mot hverandre i mange forskjellige leker og konkurranser. Disse krever ikke særlig sportslige ferdigheter, men er primært en morsom dag i parken for både faddere og fadderbarn. Dette blir en fin måte å starte dagen på! Til slutt vil det bli en finale der vinnergruppen får navnet sitt inngravert på vandrepokalen. Det vil bli pauseposter underveis der man kan slappe av og spise snacks, så ta med mat og drikke.

Kl. 18:00: Kosekveld og workshop

Faddergruppene avtaler selv hvor dere skal være. Nå er det tid for en liten workshop. På idrettsdagen skal det vises fram et show, og det vil bli kåret en vinner. Finn frem kreativitet, saks og papir, og lag det beste showet!
TORSDAG 13.08: REBUS


Når dere er nå er blitt kjent med sykehuset på tour d'ile, er det på tide å zoome ut og bli kjent med Trondheim som helhet. Det blir rebusløp til Trondheims største attraksjoner. Grunnet koronasituasjonen blir det ikke arrangert sammen med sykepleierne, og det blir heller ikke fest på kvelden.
FREDAG 14.08: FRI OG GUTTE/JENTE-VORS


FRI: Nå får dere en velfortjent pause, KOS DERE OG SLAPP AV:)

På ettermiddagen/ kvelden blir det gutte/jente-vors. Her skal fadderbarnguttene vorse med fadderjentene og fadderbarnjentene vorse med fadderguttene. Det blir morsomme leker og mingling der målet er å bli enda bedre kjent med hverandre.
LØRDAG 15.08: IDRETTSDAG


Kl. 10:00. Sted: SiT idrettsbygg, Gløshaugen

Idrettsdagen er et morsomt avbrekk i fadderukene. Faddergruppene skal konkurrere i teatralske og sportslige ferdigheter. Dagen starter med fremføring av show, deretter blir det idrettsturnering. Idrettene det skal konkurreres i er volleyball, kanonball og fotball. Det vil bli premie til vinnerne av turneringen og til de som kåres som vinnere for beste show. Dette blir gøy og er kjent for å være en populær dag! Vel møtt!
SØNDAG 16.08: JUNGELREBUS


Frisk luft, samhold, lagarbeid og smiskepoeng venter i vakre omgivelser på turen til et av Trondheims flotteste turmål. Kan det bli bedre? Nei! Kle deg etter været, ta med deg mat, drikke, og gode sko. Gjør deg klar til å nyte utsikten over byen fra Geitfjellet! Det finnes vel heller ingen bedre kur mot en eventuell hangover enn frisk luft i godt selskap?

Oppmøte i Ilaparken: Faddergruppe 1-3 møter kl. 12:30 Faddergruppe 4-6 møter kl. 13:00 Faddergruppe 7-9 møter kl. 13:30 Faddergruppe 10-12 møter kl. 14:00
MANDAG 17.08: PUB-TIL-PUB


På pub-til-pub-runden skal dere besøke puber rundt om i Trondheim, hvor ulike leker, oppgaver og utfordringer venter dere. Dette er kjent som et av fadderukens morsomste arrangement! Dere skal gå i grupper på ca 10 stk, som sammen skal finne veien fra pub til pub ved hjelp av et kart dere blir tildelt. Dette arrangementet byr på en unik mulighet til å oppdage store deler av trondheims fantastiske uteliv! Det vil bli mulig å kjøpe drikke på pubene dersom man ønsker det. Runden avsluttes med festligheter på marinen sammen med resten av faddergruppene.
TIRSDAG 18.08: PRESENTASJONSKVELD


Kl. 17:00 – Sted: Finalebanen

Presentasjonskvelden er for at alle nye studenter skal få møte alle de forskjellige studentforeningene som finnes på medisin. I god tid før arrangementet vil det bli sendt ut informasjon om alle foreningene, ta deg tid til å se gjennom før selve presentasjonskvelden. På presentasjonskvelden vil hver forening ha stands og informere om hvem de er, hva de gjør og hvordan dere kan bli med. Velkommen til det fantastiske studentmiljøet i Trondheim og på medisin!

Du kan også lese mer om foreningene på medisin her.
ONSDAG 19.08: Miks-fest


Etter mange dager sammen med faddergruppa, er det på tide å bli bedre kjent med andre medstudenter. Denne kvelden skal gruppene mikses opp på morsomt vis; nemlig med utkledningsfest. For hva er vel en bedre «ice breaker» enn et gøyalt kostyme? Tidlig i fadderukene vil hver enkelt få tildelt et tema som vedkommende skal kle seg i tråd med denne kvelden. Alle temaene vil være lavterskel, og gjøre det enkelt å finne kostyme. Dette blir gøy!
TORSDAG 20.08: Nmf-DAGEN


Dette blir en rolig og hyggelig kveld, med en blanding av praktisk info og kino.

Nmf dagen er et arrangement i samarbeid med DanskeBank og Norsk medisinstudentforening (Nmf).

Mer informasjon kommer!
FREDAG 21.08: KOSEKVELD


FREDAG 21.08: Denne kvelden vil det være en helaften med din faddergruppe. Dere skal vartes opp og lade opp til obligatorisk kurs dagen etter. Denne koselige kvelden vil du nok ikke gå glipp av.
LØRDAG 22.08: OBLIGATORISK INNFØRING I RUTINER PÅ SYKEHUSET I FORHOLD TIL COVID-19, SAMT AVSLUTNINGSFEST


Kl. 09:00-15:30 Oppmøte på MTFS

Velkommen til kurs i rutinene på sykehuset med tanke på covid-19. Dere vil her bli instruert i smittevernsrutiner, kontakt med pasienter, bruk av campus osv. Dette kommer til å bli en viktig del av deres studiehverdag. Dette kurset er obligatorisk, og man bør ikke gå glipp av muligheten. Oppmøte registreres av studiekonsulent. Mer informasjon kommer!
SØNDAG 23.08: KOSEKVELD MED FADDERGRUPPA


Om kvelden blir det en siste kveld med faddergruppene med mye kos og god mat. Her kan dere få noen nyttige tips fra fadderne, for eksempel om hvilke lærebøker de har brukt og hvordan de har lagt opp sin studiehverdag. Gull verdt for en ny medisinstudent.
IMMATRIKULERINGSBALL


Velkommen til immatrikuleringsballet 2020! Tradisjonen tro avsluttes to fantastiske fadderuker med immatrikuleringsball. Dette er en høytidelig aften for faddere og fadderbarn, fullspekket med god mat, drikke, taler, show og latter i Trondheims flotte lokale - alt til ære for de nye medisinstudentene på NTNU! Pakk med finstasen og bli med på årets fest! Dette vil du ikke gå glipp av.

Mer informasjon og påmelding kommer i fadderukene.
MANDAG 10.08: OFFISIELL IMMATRIKULERING OG VORS MED FADDERGRUPPER


Kl 10:45-13:00: Oppmøte i auditorium KA12 på Kunnskapssenteret. Du vil bli ønsket velkommen til medisinstudiet og registrert som ny student. NB! Det er pliktig oppmøte på denne delen av immatrikuleringsdagen hvis du vil beholde studieplassen din.

På kvelden blir det vors med faddergruppene! Ha på deg t-skjorten du fikk utdelt, så kjenner vi hverandre igjen. Dere vil bli inndelt i faddergrupper etter seansen i auditoriumet. Dersom du ikke fikk tildelt faddergruppe, send en melding til faddersjef Sofie.