FADDERUKENE 2019

Fadderukene ved medisinstudiet i Trondheim er to uker fylt med arrangementer for enhver smak - alt fra rebus i Bymarka, pub til pub, idrettsdag, og temafester. Fadderbarna deles inn i faddergrupper og har tilhørende ca. 10 faddere fra kullet over (2. klasse). Fadderperioden er for å bli kjent med nye klassekamerater og medstudenter. Det anbefales at man deltar på så mye man vil og kan i fadderukene da dette danner grunnlaget for relasjoner og vennskap med de man skal studere med i 6 år. Alle er i samme båt og er intresserte i å bli kjent. Disse ukene er spennende og fantastisk gøy! 

 

Fadderukene vil i år være uke i 33 og uke 34. Fadderperioden avsluttes med et immatrikuleringsball torsdag 29. august. Under vil du finne oversikt over fadderukene, detaljert beskrivelse av hvert arrangement og en liste med ting som kan være greit å ta med før du evt. flytter hjemmefra.

Dersom noen skulle komme til Trondheim noen dager senere, eller de lurer på noe, så er det bare å kontakte faddersjefen her eller noen andre i styret, så ordner hun/ han en faddergruppe.

TA-MED-LISTE

• Dress/ kjole (søk på "studentergalla"

   på google for inspo)

• Fadderbarn/fadder t-skjorte (du får en første dag)

• Gode sko (til idrettsdag og jungelrebus i Bymarka)

• Treningstøy

• Sekk (Gjerne en som kan brukes på tur)

• Hvit t-skjorte som kan ødelegges

• To kostymer: ett som starter på E og 

    ett med "rask" som tema

• Badetøy

• To sett klær som kan ødelegges

• Engangs-regnponcho

PROGRAM

Oversikt over fadderukene. Detaljert program under.

 

FADDERUKENE DAG FOR DAG:

TIRSDAG 13.08: TOUR D´ILE OG LEILIGHET TIL LEILIGHET


Kl. 10:00: Oppmøte utenfor MTFS.

Tour d’Ile er et rebusløp på St. Olavs hvor dere i faddergruppene skal bli bedre kjent med sykehusområdet! Dagen vil gi en liten smakebit av steder som vil bli gjengangere i løpet av medisinstudiet, spesielt første studieår. I tillegg vil dere bli bedre kjent med mange av våre flotte foreninger! Faddergruppene konkurrerer mot hverandre på de ulike postene. Vinneren vil bli annonsert senere i fadderuka. Vel møtt!

Kl. 16:00: Leilighet-til-leilighet!

Det er klart for MF Placebos leiglihet-til-leilighet! Leilighet-til-leiglihet blir en vandring gjennom byens gater hvor vi besøker fadderne som har gjort om leilighetene sine i stil med 6 ulike temaer. Her får du sjansen til å bli bedre kjent med byen, og ikke minst faddergruppen din, gjennom ulike leker og mye moro. Etter å ha fullført en rute på 6 leiligheter, avsluttes kvelden på utestedet Downtown. Ta med noe å spise og drikke!




ONSDAG 14.08: MEDISINSKE FADDERLEKER OG KOSEKVELD


Kl. 11:00 til ca. 15:00: Medisinske fadderleker

Medisinske fadderleker vil foregå i Høyskoleparken, like ved både St. Olavs og Samfundet. Denne dagen konkurrerer faddergruppene mot hverandre i mange forskjellige leker og konkurranser. Disse krever ikke særlig sportslige ferdigheter. Men er primært en morsom dag i parken for både faddere og fadderbarn. Dette blir en fin måte å starte dagen på! Til slutt vil det bli en finale der vinnergruppen får navnet sitt inngravert på vandrepokalen. Det vil bli pauseposter underveis der man kan slappe av og spise snacks, så ta med mat og drikke.

Kl. 18:00: Kosekveld og workshop

Faddergruppene avtaler selv hvor dere skal være. Nå er det tid for en liten workshop. På idrettsdagen skal det vises fram et show, og det vil bli kåret en vinner. Finn frem kreativitet, saks og papir, og lag det beste showet!




TORSDAG 15.08: REBUS, VORS OG FEST MED SYKEPLEIERNE.


Når dere er nå er blitt kjent med sykehuset på tour d'ile, er det på tide å zoome ut og bli kjent med Trondheim som helhet. Det blir rebusløp til Trondheims største attraksjoner, sammen med sykepleierstudentene. Vi møter sykepleierne igjen på kvelden, for vors og fest. Mer informasjon kommer.




FREDAG 16.08: FRI OG GUTTE/JENTE-VORS


FRI: Nå får dere en velfortjent pause, KOS DERE OG SLAPP AV:)

På ettermiddagen/ kvelden blir det gutte/jente-vors. Her skal fadderbarnguttene vorse med fadderjentene og fadderbarnjentene vorse med fadderguttene. Det blir morsomme leker og mingling der målet er å bli enda bedre kjent med hverandre.




LØRDAG 17.08: IDRETTSDAG OG FEST PÅ SKIBOLI


Kl. 09:00: Oppmøte SiT idrettsbygg, Gløshaugen

Idrettsdagen er et morsomt avbrekk i fadderukene. Faddergruppene skal konkurrere i teatralske og sportslige ferdigheter. Dagen starter med fremføring av show, deretter blir det idrettsturnering. Idrettene det skal konkurreres i er volleyball, kanonball og fotball. Det vil bli premie til vinnerne av turneringen og til de som kåres som vinnere for beste show. Dette blir gøy og er kjent for å være en populær dag! Vel møtt!

Kl. 18:00: Vors før "rask-fest" med studenter fra arkitekt og nanoteknologi!

Festen er på Skiboli på Gløshaugen! Her får dere se litt andre fjes enn de vi ser på Øya hver dag. Ta på raske briller!

Et medisinerband (blir annonsert senere) kommer og spiller for oss.




SØNDAG 18.08: JUNGELREBUS


Frisk luft, samhold, lagarbeid og smiskepoeng venter i vakre omgivelser på turen til et av Trondheims flotteste turmål. Kan det bli bedre? Nei! Kle deg etter været, ta med deg mat, drikke, og gode sko. Gjør deg klar til å nyte utsikten over byen fra Geitfjellet! Det finnes vel heller ingen bedre kur mot en eventuell hangover enn frisk luft i godt selskap?

Oppmøte i Ilaparken:

Faddergruppe 1-3 møter kl. 13:00

Faddergruppe 4-6 møter kl. 13:30

Faddergruppe 7-9 møter kl. 14:00

Faddergruppe 10-12 møter kl. 14:30




MANDAG 19.08: PUB-TIL-PUB


På pub-til-pub-runden skal dere besøke puber rundt om i Trondheim, hvor ulike leker, oppgaver og utfordringer venter dere. Dette er kjent som et av fadderukens morsomste arrangement! Dere skal gå i grupper på 5-6 stk. og skal sammen finne veien fra pub til pub ved hjelp av et kart dere blir tildelt. Dette er med et liiite forbehold; hendene deres er stripset sammen hele kvelden! Her vil dere få muligheten til å bli bedre kjent med byen og andre medstudenter utenfor faddergruppa. Det vil bli mulig å kjøpe drikke på pubene dersom man ønsker det. Runden avsluttes med oppstartsfest på Downtown sammen med eldre kull.




TIRSDAG 20.08: PRESENTASJONSKVELD


Kl. 18:00 – LA21 (Auditorium i Laboratoriesenteret)

Her vil de ulike studentforeningene på medisin fortelle hva de driver med. Etterpå blir det stands i vestibylen på lab-senteret. Kake garanteres. Velkommen til det fantastiske studentmiljøet i Trondheim!

Les mer om foreningene på medisin her.




ONSDAG 21.08: BOKSTAVFEST MED EMIL


Linjeforeningen MF Placebo er gift med linjeforeningen EMIL, fra energi- og miljø. Derfor ønsker vi å bli kjent med alle nye EMILere! Dette er en utkledningsfest der kun fantasien setter grenser! Vi i Placebo kler oss ut som noe på E, EMIL kler seg ut som noe på P. Vi vorser i faddergruppene og møter en faddergruppe fra EMIL. Etter hvert setter vi kursen mot Studio 26, hvor dere får se litt av Trondheims natteliv.




TORSDAG 22.08: Nmf-DAGEN


Dette blir en rolig og hyggelig kveld, med en blanding av praktisk info og kino.

Nmf dagen er et arrangement i samarbeid med DanskeBank og Norsk medisinstudentforening (Nmf). Les mer om Nmf her.

Vi møtes på Prinsen kino, hvor kvelden begynner med presentasjon fra Danske Bank (som du får gode avtaler med som medlem i legeforeningen) og Nmf som forteller om rettigheter i arbeidslivet. Etter en matpause, lener vi oss tilbake og nyten en film sammen.




FREDAG 23.08: GRILLING I KORSVIKA


Dette blir en rolig forberedelse for det som skal skje i nær fremtid… Det vil bli mulighet for et bad i Trondheimsfjorden, kubbspill, fotball osv.




LØRDAG 24.08: OBLIGATORISK INNFØRING I BRUK AV ROBOTTRALLER, GRUPPEROM OG RØRPOST, SAMT AVSLUTNINGSFEST


Kl. 09:00-15:30 Oppmøte på MTFS

Velkommen til kurs i bruk av St.Olavs nye teknologi. Robottrallene, adgangssystemet og rørposten kommer til å bli en viktig del av deres studiehverdag. Dette kurset er obligatorisk for å kunne bruke grupperom på Øya, og man bør ikke gå glipp av muligheten. Oppmøte registreres av studiekonsulent.

På kvelden blir det avslutningsfest på MC-riggen! Mer info om tid og sted kommer




SØNDAG 25.08: SWING-KURS OG KOSEKVELD MED FADDERGRUPPA


Enhver medisinstudent med respekt for seg selv kan kunsten å danse swing. De fleste har lite eller ingen erfaring med dette fra før av. Det er heldigvis lett å lære, og dessuten noe dere kommer til å få bruk for mye i løpet av tiden i Trondheim (og tidenes beste sjekketriks?).

Om kvelden blir det en siste kveld med faddergruppene med mye kos og god mat. Her kan dere få noen nyttige tips fra fadderne, for eksempel om hvilke lærebøker de har brukt og hvordan de har lagt opp sin studiehverdag. Gull verdt for en ny medisinstudent.




TORSDAG 29.08: IMMATRIKULERINGSBALL


Fadderukene skal på tradisjonelt vis avsluttes med et immatrikuleringsball. Denne høytidelige avslutningen byr på deilig middag, taler, sang og dans. Dette er en årelang tradisjon for både faddere og fadderbarn, så dette er noe du ikke vil gå glipp av! Ta på deg det fineste du har i skapet og kom! Ballet vil koste rundt 600 kr. Påmelding kommer i starten av fadderukene.




MANDAG 12.08: OFFISIELL IMMATRIKULERING OG FEST PÅ SAMFUNDET


Kl. 09.30: Oppmøte foran Studentersamfundet. Vi går samlet opp til immatrikuleringen på Gløshaugen ca. kl. 09:30.

11.30: Vi møtes igjen foran hovedbygningen på Gløshaugen og spaserer samlet ned til sykehuset.

13.00: utenfor Kunnskapssenteret vil vi følge dere til auditorium KA11. Du vil bli ønsket velkommen til medisinstudiet og registrert som ny student.
NB! Det er pliktig oppmøte på denne delen av immatrikuleringsdagen hvis du vil beholde studieplassen din.

Kl. 17:00: Vors med faddergruppene før vi møtes på Samfundet! Ha på deg t-skjorten du fikk utdelt, så kjenner vi hverandre igjen. OBS! Selv om Samfundet er stort, kan det bli fullt. Vi bør derfor være på Samfundet kl. 20:30:)





(Trykk på den dagen du ønsker å lese mer om)

67613068_498174277585304_732583809086442