ÆRESMEDLEMMER

ÆRESMEDLEMMER 2020

Julie Mork Aune

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap: 

Noen medisinstudenter står på mer enn andre for sine kolleger.

Det er lett å ta for gitt at det bare ordner seg med lesesalplasser, eksamensappell og studentrettigheter, men det ligger som regel en stor innsats bak alle disse godene.

I dag er det på sin plass at vi takker en av de som har stått på for fellesskapet de siste seks årene. Hun har vært arbeidslivsansvarlig i NMF, studieprogramtillitsvalgt i Studentrådet, PR- og webansvarlig i MSO og kulltillitsvalgt for kull 14 to ganger.

Vi snakker selvsagt om Julie Mork Aune.

Hun har lagt ned en enorm innsats i flere verv, og har vært sentral i arbeidet som reddet 6. klasse fra den mørke avgrunnen: å miste faste lesesalplasser.
Snart får alle i kull 14 sin andre kullbok fra studietida, og Julie har selvsagt vært
initiativtaker og redaktør begge ganger.

Dine medstudenter vil takke deg for all innsatsen, og det gjør også MF Placebo.

Erlend Frøland

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

«JEG ER LEDER. HAR VI FRIE LUFVEIER? ER DET ET C-PROBLEM? DU RINGER AMK!»

Erlend Frøland har gjennom sin tid på medisinstudiet engasjert seg i en rekke verv og vært en betydelig bidragsyter for medisinstudenter på NTNU. Sitt første år var han FTR1, nå kalt FTV, samtidig som han engasjerte seg i TrAMS, der han gjennom snart 7 år har arbeidet iherdig med videreutvikling og økt aktivitet. Særlig trekkes frem akuttmedisinkurset for IA, et 3-dagers kurs som har vært fast innslag på timeplanen de siste 4 årene. Dette kurset er myntet på et tidligere rent TrAMS-kurs og Erlend stod i bresjen for å innføre dette i timeplanen. For tiden jobber han med å implementere et akuttmedisinkurs for stadium II. Han har også fungert som ambassadør for medisinstudiet på NTNU gjennom å reise rundt på utdanningsmesser, holdt innlegg og stått på stand for elever på vgs. Erlend har utvist ekstrem dedikasjon i sitt arbeid og har gjennom snart 7 år på øya hatt direkte innvirkning på hverdagen til samtlige medisinstudenter. Dette frivillige engasjementet for å bedre ruste fremtidige leger utdannet ved NTNU tilhører sjeldenheten.

Nora Stuve

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap: 

Denne driftige dama begynte sin karriere som engasjert allerede høsten i førsteklasse, og la inn både sjel og bensin som ivrig sjåfør på jakt etter badekar under badekarpadlingen 2015 - året medisin satte rekord i antall stjålne badekar. Etter dette lå hun ikke på latsiden, men tok like gjerne på seg å være revysjef for det som den gang var MedHum-revyen 2016 like etter. Med sitt brennende engasjement styrte hun revyskuta i havn med stødig hånd. Det tok ikke lang tid før det rykket i frivillighetsfoten på ny, og hun ble valgt inn som nestleder i Placebostyret 2017. Etter nok et år med stappfull kalender i Placebostyret gikk det ikke mer enn et halvår før hun gikk til nok et stort verv da hun ble valgt som Fakultetstillitvalgt ved MH-fakultetet for 2019. Nora Stuve kan sies å ha bidratt til studentmassen på medisin fra alle mulig vinkler: alt fra revy til studentpolitikk. Det må også sies at det oser kvalitet av alt denne dama gjør, for når hun bestemmer seg for å gjøre noe så gjøres det aldri halvveis. Mye av jobben og de utrolig mange timene med arbeid har foregått i kulissene, men med tre virkelig store medisinverv under beltet og en utømmelig motivasjon for å ta ansvar og fikse ting for oss medisinstudenter gjennom alle sine snart fem år på studiet kvalifiserer det utvilsomt for et æresmedlemskap i MF Placebo!

Julie Tveita Lea

Lest opp ved uttdeling av æresmedlemskap:

Studentlivet på øya kryr av ivrige og entusiastiske sjeler, men få kan måle seg med denne dama.

Ikke nok med at hun tar alle utfordringer på strak arm, hun får også jobben gjort uten tanke på selv å få heder eller ære.Hun drives nemlig av sin egen (til tider overdrevne) ansvarsfølelse og tvers igjennom gode hjerte. Det ser man også så tydelig i måten hun møter sine studiekamerater og alle andre rundt seg. Hun er opptatt av at alle skal føle seg sett og hørt, noe vi alle har nytt godt av med to år i placebostyret, som IT-sjef og videre leder.

Hun var også et aktivt medlem av ballkomiteen for Bal Medicorum i 2018. Og som om hun ikke har fylt opp timeplanen sin allerede er hun også en ivrig fotballsparker og leder for Placebo FC jenter. Hun har toppet det hele med å ta 1 ½ år som FTV i SR, sånn for sikkerhets skyld. Men til tross for denne CV-en er det ikke bare hennes mange verv som gjør henne til en så verdig kandidat. Det er minst like mye hennes gode og varme personlighet og stå på vilje som gjør at hun lykkes med alt hun bestemmer seg for å begi seg ut på.

Man kan med trygghet si at livet på øya ikke ville vært det samme uten henne.

Elin Stranden

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

Dette er dama som alle på yngre kull vet hvem er, selv om de kanskje ikke vet helt hvem hun
er, eller hvordan hun ser ut. Hun har et sprudlende humør som alle rundt setter umåtelig stor
pris på, og et varmt smil som lyser opp selv den gråeste dag. Hun har skrevet gode bidrag til
Nocebo, men hun har nok engasjert seg mest i MS Orch! Hun har også hatt
gjesteopptredener sammen med kjære medisinband, noe som har løftet stemningen det
ekstra hakket på mange fester. Navnet “Tuba-Elin” er derfor vel fortjent og godt beskrivende.
På de yngre kullene kjenner vi henne likevel som kompendie-Elin. Som kompendieguru har
hun bygget seg opp en imponerende fanskare som blant annet har kommet med følgende
utsagn: “Æ går ut fra dæ mer enn Videm”, “Elin bør bli årets foreleser”, og “Vi bør
starte en ny tidsregning - før og etter Elin”. I Nocebo star det dessuten at Elins
kompendier har bidratt til langt lavere strykprosent hos de lavere kullene. For dette

tildeles Elin Stranden æresmedlemskap I MF Placebo

Hilde Østnor

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

Med sitt gode humør, sin herlige dialekt og gode klemmer er det mange på medisin som ser på Hilde som sin andre mor. Hildes engasjement, glød og arbeidsvilje har vi sett gjennom hennes verv som idrettssjef i MF Placebo, verv og nøkkelspiller i Placebo FC jenter, musiker i MS Orch, konsulent og ekspert på ball-arrangering og anerkjent journalist i Nocebo for å nevne noe. Det endte opp med at hun toppet det hele med å ta på seg ledervervet i MF Placebo, og gjennomførte med stil! Som om ikke alt dette var nok skinte Hilde som en stjerne under Medisinerrevyen 2018, der hun viste frem skuespillerteft som få så komme. Hun er en person du kan spørre om alt som kryper og går på Øya, for er det noen som har stålkontroll og full oversikt så er det Hilde! Engasjementet og stå-på viljen hennes smitter over på alle rundt henne og er med på få oss andre til å også ville ta i et tak. Men fremfor alt må det også komme frem at dette et fantastisk menneske tvers igjennom, som det er umulig å ikke bli glad i. Hun sprer godt humør og er en glede å ha som medstudent.
Hun fortjener all hyllest hun kan få, og derfor tildeles æresmedlemskap i Placebo til Hilde Østnor!

Hallvard Pedersen

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

Den nominerte er en kjent og kjær figur for mang en medisinstudent, både i og utenfor eget kull. Å si at han holder seg i kulissene, ville vært en stor underdrivelse. Han er en gledesspreder og et arbeidsjern som ville fått Truls til å fremstå som en surpomp, og hellstrøm som en unnasluntrer. Foruten et energinivå som ville gjort en atomreaktor til skamme, sier han aldri nei til å underholde med en tale eller dra i gang en trall i lystig lag, noen ganger i overkant lystige lag. Allerede under badekarpadlinga, var han en pådriver, mestertyv og ikke en så aller verst danser. Han klarer å inkludere alle og setter sine egne behov til side for sine venner, og er ikke annet enn fabelaktig. Gjennom flere år i gangene på st. Olavs har han deltatt i både MSO og TrAMS, men det største fotavtrykket er uten tvil sett i MF Placebo og Foetus ex Ore. Med sin rolle som faddersjef og senere leder i Placebo, og circumvinctor Amoris i Foetus, han han bidratt til å utrydde meslinger og redusere fattigdom og sult.
Vi snakker selvsagt om Hallvard Berge Pedersen!

Marte Stine Einstad

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

Dette er en person som jobber hardt med det hun er med på, men ofte i kulissene. Det er få som vet hvor mye hun faktisk har bidratt med til miljøet på medisin. Hun har hatt styreverv i et bredt utvalg av organisasjoner. Blant disse er MSO-styret, NMF-styret, Signifikant-styret, SR og flere år i styret til MS Orch, de siste to årene som Phormand. Dette er store verv som krever mye arbeid, og hun har gjort mer enn det som kreves. I tillegg til styrevervene var hun også med i jubileumskomiteen til Placebos 40års jubileum og var med i ballkomiteen i 2017. Hun er engasjert i alt hun har vært med på hele veien. Sist, men ikke minst, må vi få med at hun lagde strikkemønsteret til placebogenseren som har blitt som en skolegenser for alle medisinstudentene i Trondheim. Den dukker opp på stadig flere og det er alltid minst én med på hytteturer.Ved siden av alle disse forpliktelsene, som allerede tar mer tid enn man har til rådighet, har hun hele veien tatt seg tid til å bidra til Nocebo. Hun har skrevet gode tekster i klassisk Nocebostil til de fleste numrene som har kommet de siste årene.
Derfor tildeles æresmedlemskap i MF Placebo til Marte Stine Einstad!

Pernille Horgmo Jæger

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

Denne jenta har gjennom alle årene på medisin spredt masse glede og engasjement til de rundt seg, både i og utenfor frivillige verv. Hun har vært to år i Placebostyret som IT-sjef og nestleder, og en periode som Hr. Phrk. Blæsteschefen i MS Orch, i tillegg til å være fast og essensielt medlem av MS Orchs egen kjøkkenavdeling. Tidligere har hun vært aktiv som instruktør i TrAMS og som underviser i Pustepilotene (nå LRO) og utegående reporter for Nocebo. Bal Medicorum 2018 hadde ikke skjedd hadde det ikke vært for denne dama, og hun både dro komitéen igang og sørget for at det ble et heidundrende ball. Dette er en typisk ting bare hun kan få til, siden hun er et tvers igjennom godt menneske som har lyst opp mange medisinstudenters hverdag med sitt fantastiske smil, humør og pågangsmot. Derfor går æresmedlemskap i MF Placebo til Pernille Horgmo Jæger!

ÆRESMEDLEMMER 2019

Dina Bærheim

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

Denne dama er en positiv, entusiastisk og initiativrik dame som har vært engasjert på flere hold gjennom tida på Øya, blant annet som aktiv i både styret og som instruktør i TrAMS. I kull 13 har hun vært en stor pådriver for sosiale tilstelninger, og har vært både leder for insj-gruppa og i arrangementskomiteen for kullfester og julebord flere ganger, samt årboka som lages i forbindelse med avslutningen av studiet. Hun har rett og slett vært en veldig viktig del av det sosiale limet på kullet. Hun var med i jubileumskomiteen da MF Placebo feiret 40 år, og la ned en stor innsats både før og under jubileumsuka. Hun har i flere år vært fast inventar på immball og julebord, også for andre kull, som ansvarlig for lyd og lys, samt å ha vært lyd- og lysansvarlig for MedHum revyen 2014. Ikke nok med det, hun var også en av de første til å melde seg til ballkomiteen for Bal Medicorum 2018, året ingen trodde det skulle bli noe ball. Hun sier aldri nei og har et utømmelig lager av godt humør og ressurser som hun deler med alle oss andre medisinstudenter, og derfor fortjener Dina Bærheim æresmedlemskap i MF Placebo!

Long Tran

Lest opp under utdeling av æresmedlemskap:

Denne personen er ikke en av de som roper høyest eller gjør mest ut av seg, men det betyr ikke at han ikke legger sjela si i det han gjør. Trenger du hjelp til noe? Låne bil? Tips til en kreativ gave? Et par ekstra hender? Denne karen stiller alltid opp! I løpet av studiet har han bidratt i styrene til flere av studentorganisasjonene på Øya, blant annet med to år i Placebostyret som hhv. IT-sjef og nestleder, ett år i MSO-styret som IT-sjef og ett år i styret i Signifikant. I tillegg til disse vervene har han vært med å arrangere Frampeik, den nasjonale konferansen for forskerlinjestudenter, da det var i Trondheim. Han er et godt eksempel på at man først og fremst er et styremedlem og at man ikke bare har ansvar for sine oppgaver, men hjelper til der det trengs. Han er en du vil ha med deg i kampen, en trofast og tålmodig støttespiller som gjør de rundt han bedre. Han har gitt så mye av seg selv for studentmiljøet på Øya, og vi mener han fortjener denne utmerkelsen. Æresmedlemskap i MF Placebo tildeles Long Tran

Hvert år, på Bal Medicorum, deler MF Placebo ut æresmedlemskap som symboliseres med en gulldalje til medisinstudenter på 5. og 6. trinn som har vist ekstra engasjement i studentmiljøet på medisin i løpet av studietiden. Denne tradisjonen ble startet til Bal Medicorum 2014. Under finner du en liste over æresmedlemmene med nominasjonene deres.

ÆRESMEDLEMMER 2018

Marianne Leirvik

Heidi Heitmann Viken

 

Torfinn Støve Madssen

Ida Tylleskär

ÆRESMEDLEMMER 2017

 

Martin Syvertsen Mykland

Lest opp ved utdeling av æresmedlemsskap:

Denne personen er en helt unik person som vi alle har hatt mye glede av, enten vi vet det eller ei. Til tross for alt han har gjort og alle hans verv, er han nemlig ikke den personen som stikker seg mest fram, og nettopp dette gjør at han fortjener æresmedlemskapet enda mer. Helt fra første høst har han vært en engasjert og engasjerende student, i klassen og i studiemiljøet som helhet. Knapt noen andre kan måle seg med antall timer han har lagt ned på frivillig studentarbeid, han ble rett og slett født gira! Hans ettermæle vil være «kongen av blæst», nettopp fordi han med sine to år som Blæstesjef i MF Placebo og to år som Hr. Blæstechefen i MS Orch, samt blæstesjef i MedHum-revyen 2014, har revlusjonert blæstingen og oppnådd rekordstort oppmøte på arrangement etter arrangement! Han har også vært engasjert i TrAMS, Nocebo og ikke minst er han Eksamengiraffen Bjarte sin største fan. Hans brennende engasjement har vært til stor glede for hans medkullinger i kull 11 gjennom snart 6 år, og noe sier meg at han ikke kommer til å gi seg etter de går ut heller. Han er fast inventar på Studsalen, der han bidrar med tonnevis med kunnskap og erfaring, men ikke minst en åpenhet, humor og genuin interesse for å bli kjent med alle nye mennesker som kommer innom, noe som gjør det umulig å ikke bli glad i ham. Martin Syversen Mykland fortjener Placebos æresmedlemskap fordi han er inkluderende, flink og har lagt ned utallige timer til glede for sine medstudenter.

 

Silje Christine Nitteberg

Lest opp ved utdeling av æresmedlemsskap:

Silje Christine Nitteberg er en ildsjel som har gjort en uvurderlig innstats for flere av foreningene på medisinstudiet i Trondheim. Hun har vist enormt engasjement i alle hennes oppgaver som frivillig. Silje har tatt på seg store ansvarsoppgaver, og hennes positvitet og stå-på vilje har bidratt til å heve kvaliteten betraktelig i alt hun har vært med på.

Hun har et kunstnerisk talent innenfor dans og koreografi, som er i en klasse for seg selv. I MedHum-revyen har hun vært koreograf hele tre ganger, og det er en stor og vanskelig jobb som hun har utført plettfritt. Silje er en svært dyktig danser – sannsynligvis kunne hun levd av å danse på Den Norske Opera hvis hun ville – men hun er allikevel svært tålmodig når hun jobber med til tider ubrukelige skuespillere i speilsalen på MTFS. I tillegg har Silje jobbet og åndet for MSO gjennom hele studiet. Hun har styrt økonomien i styret, vært på mange oppdrag, og er en faglig sterk del av ressursgruppa. Hun gikk i bresjen for den første Klamydiadagen som MSO nå arrangerer to ganger i året. Hennes kunnskap og erfaringer har kommet MSO til nytte over mange år, og vil leve videre i form av blant annet undervisningsmateriell som hun har laget i tillegg til alt som har med klamydiadagen å gjøre. Hun har også vært et engasjert medlem av Bilyd i hennes seks år på medisin. Silje har lagt ned en svært stor innsats for sine medstudenter, og har gjort seg vel fortjent til MF Placebos æresmedlemskap.

 

Johannes Gihle Bruteig

Lest opp ved utdeling av æresmedlemsskap:

Denne personen beskrives av sine medstudenter som inkluderende, samvittighetsfull, samarbeidsvillig, glad, morsom og omtenksom. Vedkommende har engasjert seg i samtlige foreninger på Øya, deriblant sittet to perioder i Placebostyret, som spiller i Placebo FC, aktiv i MedHum-revyen, og etterhvert også som medlem i Foetus Ex Ore. Likevel er det kanskje et verv de fleste forbinder med denne personen her i dag, og som mange mener alene kvalifiserer til et æresmedlemsskap; nemlig vervet som regissør i årets MedHum-revy! Han dro i land den beste MedHum-revyen hittil, og den vi snakker om er selvfølgelig Johannes Gihle Bruteig!

 

Eirik Øksenvåg og Mattias Undlien

Lest opp ved utdeling av æresmedlemsskap:

Som dere ser er vi to stykker som skal dele ut det neste æresmedlemskapet. Det skyldes at enheten som skal motta det er for stor og fantastisk til å kunne motta æresmedlemskap fra kun en av oss. Denne enheten er en gang beskrevet som om man skulle blandet sammen kattehår og hundemat i en panne, og så får man på en eller annen måte en sykt god pizza. Studentmiljøet på øya hadde rett og slett ikke vært det samme uten denne symbiosen. Den har hatt et ekstremt engasjement gjennom seks år på medisinstudiet, hvorav blant annet fire år som redaktør i Nocebo og fem år i Foetusstyret kan nevnes. Deres engasjement, evne til å spre glede og til å vise omsorg for sine medstudenter skal godt gjøres å overgå. For mange av de yngre studentene på studiet har denne enheten vært som en slags far. Dette er gutta som har skrevet sangbøker, laget spontane små show over alt hvor de ferdes, arrangert turer, skrevet aviser, ledet kor, tatt vare på alle, og fyllt en merittliste som ville strukket seg fra denne scenen og ut av hotel scandic lerkendal. De er hele medisins knoll og tott! Vi snakker så klart om Mattias Undlien og Eirik Øksenvåg!

 

ÆRESMEDLEMMER 2016

 

Tobias Solli Iveland

 

 

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskapet:

«Den neste som har gjort seg fortjent til et æresmedlemsskap i MF Placebo er en som helt fra starten av har utmerket seg hva angår engasjement for miljøet på Øya. I løpet av sine snart syv år på medisinstudiet har han hatt minst ett verv til enhver tid, og her kan det nevnes i fleng. To år i Placebo-styret som hhv. IT-sjef og nestleder, to år i Signifikant-styret først som relasjonsansvarlig og så som leder. Han har vært Prosjektansvarlig i Nmf, og som ivrig MSO’er var han dessuten leder for hytteturkomiteen i 2010. Og som en siste innspurt i sitt frivillighetsmaraton har han i år vært med i jubileumskomiteen. Kort oppsummert er han med på det meste som skjer på medisin, både bak kulissene og som deltaker. I FC Placebo går han bare under navnet Sir Toby. Vi snakker selvfølgelig om Tobias Solli Iveland.»

 

Eirik Nordengen

 

 

 

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskapet:

«Den neste kandidaten er som selve symbolet på frivillighet og engasjement. Hans bidrag til studiemiljøet ved medisin har vært og er fremdeles uvurderlig. Han har hatt sentrale roller i mange av studentorganisasjonene på Øya. Leder i MSO, placebostyremedlem, musiker i MEDHUM-revyen, kjært barn har mange navn.

Men de fleste kjenner han som Hr. Phormanden. Han spilte en essensiell rolle i rescuciteringen av MS Orch, og leder dem fremdeles med en stødig hånd. Kandidaten er en fabelaktig kombinasjon av ja-menneske, gledesspreder og bidragsyter! Hans imøtekommenhet og ønske om å bli kjent med mennesker er beundringsverdig!

Det er en stor ære å tildele æresmedlemskap i MF Placebo til Eirik Nordengen»

 

 

Kari Mostad

 

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskapet:

«Denne damen har vært en engasjert student siden dag én, og har bidratt enormt til det sosiale miljøet både på sitt eget kull og på hele medisin. Hennes skriveglede eier få grenser, noe vi har fått glede av gjennom utallige artikler i Nocebo, hennes periode som sekretær i Placebostyret og ikke minst som tekstforfatter i revyen. Hun har et enormt engasjement for sitt eget kull, der hun har arrangert nesten samtlige julebord og andre sosiale sammenkomster.

Og sist men ikke minst! Hun har lagt ned sjelen sin i arbeidet med jubileumsuken som vi nå er så heldige å få være en del av. Denne jenta er sprudlende, utadvendt og blid, og møter alle med et smil og en positivitet som er lett å bli glad i.

Den vi snakker om er selvfølgelig Kari Mostad!»

 

 

Magnus Grinna Normann

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskapet:

«Den neste kandidaten har engasjert seg i det meste innen studentmiljøet på Øya. Allerede førsteåret deltok denne personen i terrorgruppen under badekarpadlingen, og fikk vervet som faddersjef i Placebostyret. Et verv han ble godt mottatt i av sine fadderbarn.

Senere ble vedkommende også tatt opp i både Foetus Ex Ore og MSO, og deltok som skuespiller og kosesjef i MedHum-revyen. Han vært aktiv i Placebo FC og MTG, som KTR, deltatt som markør og instruktør på flere TrAMS-kurs, og i tillegg gjorde han seg bemerket som en uoffisiell James Bond under MedHum-revyen 2012.

Det er derfor med glede vi tildeler MF Placebos Æresemedlemsskap til Magnus Grinna Normann!»

 

Ole Håkon Kvelstad Hallem

 

 

 

 

 

 

 

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskapet:

«Veldig mange vil si at denne personen er et ekte musikalsk vidunder, som ved utallige anledninger har gledet og rørt oss alle. Personen har vært kapellmester i to MedHum-revyer, vært komponist på UKE-revyen, stilt opp på konserter for Foetus og Bilyd, og hadde hovedansvar for musikken under jubileumsukas Revykavalkade. Personen skal også ha en veldig stor del av æren for gjenopplivingen av MS Orch. I sin rolle som Hr. Cunstnerich har han faktisk klart det kunststykket å få MS Orch til å høres bra ut! Det er en ære og glede for meg å få dele ut Æresmedlemsskap i MF Placebo til den lune og kjære nordtrønderen: OLE HÅKON KVELSTAD HALLEM!»

 

 

Bjørn Gardsjord Lio

 

 

 

 

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskapet:

«Du kan prøve å få et dårlig inntrykk av han her, men du kommer til å slite. En mer inkluderende person skal man lete LENGE etter. Han har vært leder i MF Placebo i to overlappende perioder, januar 2012-januar 2014.

I denne perioden skal MF Placebo ha fått ett mer jovialt og folkelig preg, særlig blæstene, noe denne personen kan takkes for. Personen er en dreven MSOer og har sittet i MSO-styret, er økonomiansvarlig i JubKom og ble i høst med i Foetus Ex Ore. Kandidaten har bidratt enormt på studiets sosiale front, og det er derfor det er vår store ære og glede å presentere: Tidligere leder i placebo, og Erkemeconium: BJØRN GARDSJORD LIO!

 

ÆRESMEDLEMMER 2015

 

Marie Viel Møllersen

 

 

 

 

"En Trondheimstudent kan være så mangt. Det samme gjelder for medisinstudentene. Det som derimot skiller medisinstudenter fra alle andre, er deres engasjement i studentorganisasjoner - organisasjoner i flertall.

Vår nominerte til æresmedlemskap i MF Placebo er ekstremvarianten av en medisinstudent. Man kommer ikke unna å nevne denne personens aktive arbeid for de ulike medisinerorganisasjonene. En kort CV vil kunne skrives slik:

 

  • Toåring styremedlem i MF Placebo

  • Blæstsjef, 2010

  • Leder, 2011

  • Aktiv, viderekommen instruktør i Medisinernes Seksualopplysning, MSO

  • Sekretær og aktiv instruktør i Trondheim Akuttmedisinske Studentforening, TrAMS

  • Granskende skribent for det prisbelønte tidsskriftet Nocebo

  • Flere ganger tekstforfatter i medisinerrevyen

  • Fått inn ”Åre-tur” i DMFs timeplan

 

NB: det skal nevnes at denne CVen er mangelfull, det burde nok stått mye mer.

Videre er den nominerte et forbilde hva engasjement gjelder, med en genuin interesse for at alle medisinstudenter skal trives og føle seg inkludert.

I tillegg til å kjenne minst 30 personer på hvert kull, av hvert kjønn, har hun spredd glede, og fått medstudenter til å smile, i en årrekke. Hun blir beskrevet som primus motor for klassemiljøet av sitt eget kull, og har i sine snart seks år som medisinstudent, vært med på å bygge broer mellom alle de ulike kullene.

Ja, en medisinstudent kan være så mangt. Vi har en fantastisk samling her i Trondheim. En blomstereng av forskjellige personligheter, med alle slags interesser, i alle slags fasonger og med alle slags særpreg. Det vi alle har til felles er at vi er, ja, medisinstudenter, men også: vi kjenner Marie Viel Møllersen."

    

Marius Tufte

 

 

 

 

"Det første man tenker med Marius er at han virkelig har et hjerte av gull. Han møter alle med et bredt smil og er genuint interessert i å høre på hva du har å si. Samtidig er han bestemt og klar over hva han ønsker å få til. Og ikke minst er han engasjert som få. Ikke bare i form av verv, men har også en brennende lidenskap for studentenes ve og vel. For å nevne noe, har han vært ivrig medlem av Studentrådet, i TrAMS og som STi-representant, samt at han har et stort engasjement for studsalen. Han er til nå den eneste som har fått ryddelisten på studsalen til å fungere, kanskje mest fordi han ryddet så mye selv. Han drev studentforeningssalen slik ingen senere har klart, han sørget for velfungerende samarbeid mellom studentorganisasjonene og han kan alltid kontaktes om man trenger hjelp eller har et spørsmål man trenger svar på.

Men det som skiller denne nominerte fra mange andre, er måten han engasjerer seg på. Hverken eldre studenter eller fakultetet kan stoppe den nominerte når han kjemper for studentenes rett og beste. Den nominerte har gjort en uvurderlig innsats for studentmiljøet på medisin og hjelper der det trengs, uansett om det bare gjelder en forvirret student eller en organisasjon i nød. Og alt dettte gjør han med en ro og varme som få kan matche."

   

Johanne Marie Iversen

"Den er mange som har langt merke til Johanne Marie Iversens engasjement, både blant medisinstudentene, men også utad, for å tale medisinstudentenes sak. Også denne studenten har vært engasjert både i form av verv og av publikasjoner og artikler. Det er få eller ingen som kan matche hennes pågangsmot og evne til å få ting gjort.

Den nominerte har blant annet vært i Kursukekomiteen, da kursuka fortsatt eksisterte. Hun har vært i SL over to år, blant annet som sekretær og ikke minst en myndig, men allikevel svært rettferdig leder. Mange husker henne nok også som FTR, hvor hun fungerte som studentenes talerør til fakultetet på en strålende måte.

Hennes politiske og faglige engasjement kunne vært nok for å motta denne hyllesten, men det stopper ikke der. Hun er også en svært dyktig sanger, noe hennes medsangerinner i Bilyd har hatt stor glede av. Ja, i Bilyd har hun attpåtil sittet to år i styret. I tllegg til disse vervene har den nominerte hatt et verv i de fleste av organisasjonene her på medisin.

Det skal også nevnes at hun etter en heftig valgkampanje ble valgt inn som studentrepresentant til styret for NTNU. Med andre ord er det svært lite denne dama ikke har gjort når det gjelder studentengasjement og et ønske om å gjøre sine medstudenters hverdag bedre. Hun har gjort en stor jobb for å representere medisinstudenter i Trondheim utad, også ved å skrive artikler i blant annet Tidsskriften, Dagens medisin og Æsculap. Hun tar alltid ordet for studentene i debatter, og bidratt mye sosialt og i forelesninger."

 

ÆRESMEDLEMMER 2014

 

Andreas Aass Engstrøm

”Siden dag én, i dette tilfelle en augustdag i 2009, har Andreas engasjert seg mye i både mange studentorganisasjoner og i det sosiale og faglige studentlivet generelt her på Øya. Andreas har tatt initiativ i mange sammenhenger og alltid gjort det med stor innsatsvilje. Det finnes vel ingen formelle tall, men han er nok en av dem som har vært med på å engasjere flest medisinstudenter de siste åra. Siden første året på medisin har han vært aktiv i MSO og Foetus ex ore, og har sittet i henholdsvis ett og tre år i disse styrene. Han satt i styret i MF Placebo i 2010 og var Faddersjef for fadderuka til kull-10. I 2010/11 var han instruktør for sin første MedHum-revy – Bar Noir. Siden da har han tilført mye kunnskap, iver og kvalitet i revymiljøet på medisin, og er nå i gang som kunstnerisk ansvarlig for sin tredje MedHum-revy.

Andreas har også bidratt mye utover studentorganisasjonene. Han har revidert PBL-oppgaver, vært kulltillitsvalgt for kull-09, engasjert seg i forbedring av eksamensaviklingen ovenfor fakultet og vært med på å arrangere julebord for kullet – for å nevne noe. Engasjementet her på medisin har han hatt i tillegg til aktiviteter i andre leire. Sist som skuespiller på scena i Storsalen, der han sammen med flere medisinstudenter var med på å gjøre Jubalong til en av de bedre UKErevyene som noen gang har vært.

Oppsummert kan man vel si at engasjement vekkes ganske ofte i denne karen, og når det skjer så kommer det alltid noe ut av det. Han kan være både sta og litt egen, men å stå på for sine idéer og meninger hører med når så stor innsats skal legges ned. Og summen er altså en medisinstudent som gjennom fem år har skapt mye engasjement og glede for sine medstudenter."

    

Lars Magnus Aker

 

”Den neste vi har lyst til å utnevne til æresmedlem er en person som alltid er blid, inkluderende og snill mot alle. Han blir også beskrevet som vimsete, og til tider irriterende positivt innstilt til ting. Spesielt når det kommer til dårlig vær, kart og bratte, glatte fjellskrenter. Med nevnte positivitet har han dratt med seg mange titalls studenter ut på tur, både i bymarka, på tur med MTG (som han for øvrig var med å stifte) og med camp på Vinjerock. Under halvåret på utplassering i Sunnmørsalpene fikk han med seg selv de lateste turnuslegene på topptur. Trolig vil nok også mange av studentene her i Palmehaven kunne takke han for mange fine opplevelser. Han har på denne måten/med dette vært med på å skape et fellesskap på tvers av kullene, samt sørge for at medisinstudenter skal få fine turer sammen i mange år fremover.

Flere av dere vil også kjenne han som ”Årets trønder”, den ærefulle tittelen han fikk under fjorårets Låvefest. Dette basert på en fantastisk innsats med bartegroing og oppkledning, for ikke å snakke om en årelang tradisjon med å arrangere Låvefest-vors for kullet sitt. Videre har personen gjort et nevneverdig bidrag for Medisinernes Seksualopplysning. Som underviser, leder, medlem av ressursgruppa og fast medbringer av akevitt på julebord har han skapt engasjement blant nye og gamle i MSO."

 

Michel Gulati  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

”Videre ønsker vi å utnevne en medisinstudent (som har blitt) beskrevet som den man ringer dersom noe må fikses eller noe går galt. Vedkommende er en smørblid og særdeles imøtekommende kar, som man stadig kan observere swingende på dansegulvet. Av og til i indisk folkedrakt. Hans engasjement har satt sitt preg på flere studentforeninger på Øya, blant annet gjennom toårig engasjement i Placebo og en sentral rolle i Nocebo over flere år. Dersom du noen gang har humret godt når du har lest Nocebo sine oppdateringer på facebook, har du denne personen å takke!

Også i klassemiljøet har denne personen markert seg, og vært en god bidragsyter, blant annet gjennom arbeidet med å lage kull-bok. Han var med på å starte Placebo FK, senere FC, som relativt fersk medisinstudent, og har siden vært blant de mest dedikerte medlemmene. Dette vises tydelig når han selv på utplassering følger opp laget og vil vite hvordan det går underveis i ligaen. Han har også vært trener for både jentelaget og guttelaget til Placebo, samt fast staffe-sparker på kamp."

   

Jonas Woll Jørandli

 ”Den neste personen vi ønsker å utnevne er en av dem som har lagt ned en ekstra stor innsats for Trondheims nye medisinstudenter gjennom arbeid som faddersjef i MF Placebo. Han har også ledet en fotballelskende, balstyrig guttegjeng som trener av Placebo FC sitt guttelag. Han tiltales ”Sir” i det nevnte miljøet, og betraktes som en trofast tjener som, med sitt rolige lynne, er svært godt likt.

Vedkommende har med sin gylne røst, og brede dialekt, vært en stor entertainer for mange av sine medstudenter. Han har også vært i front for å holde bandmiljøet på medisin i gang ved å oppfordre yngre studenter til å starte opp egne band."

   

Trond Nordseth

”Kriteriet for å få denne utnevnelsen er blant annet engasjement over tid, som kommer mange medisinstudenter til gode. Vi er så heldige at vi har en i salen i dag som virkelig er en personifisering av engasjement over tid.

Personen startet sin karriere i Placebostyret som rykende fersk student, og derfra har det bare gått én vei. Vedkommende har nå fullført sin spesialistutdannelse, men likevel har han fortsatt en stor rolle i studentmiljøet på Øya. Blant annet som styremedlem og særdeles delaktig i TrAMS bidrar han til å muliggjøre det arbeidet TrAMS gjør i dag og dermed til øke den enkelte medisinstudents kunnskap om akuttmedisin. Videre underholder han både medisinstudenter og andre Trondheimsbeboere (og ikke minst de som bor i Reykjavik?) gjennom sin rolle i medisinstudentenes mannskor Foetus ex Ore, hvor han har vært engasjert både som lege og student."

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

 

Det er ikke noe krav å ha vært med i Placebostyret for å få æresmedlemskap i MF Placebo, men det teller absolutt ikke negativt. Denne personen har ikke bare ett, men to år bak seg i styret som faddersjef og leder, og har dermed gjort studiehverdagen litt mindre grå for mange av sine medstudenter. Personen har også gjort en solid innsats i MedHum-revyen, der vedkommende har æren for å få tonedøve skuespillere til å synge rent, og for at folk rundt seg hadde det bra selv om det noen ganger er stressende å lage revy. Hun har også vært en bærebjelke i Bilyd i en årrekke, hvor hun blant annet har ledet øvinger når dirigenten har vært borte. Denne listen kunne vært mye lengre, men det viktigste er at hun sprer glede og tar vare på folk uansett hva hun gjør.

 

MF Placebos æresmedlemsskap tildeles Marianne Leirvik.

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

Den største gleden man kan ha, er å gjøre andre glade, sa en gang en klok person. Den neste som får æresmedlemskap i MF Placebo, gjør dette bedre enn de aller fleste. Vedkommende har ikke bare et år i Placebostyret, men har også briljert som sprudlende bananflue og en tonedøv versjon av Marit Bjørgen i MedHum-revyen. Mange er også svært takknemlige for at nettopp hun var leder for jubileumskomiteen som lagde en storslått 40-årsfeiring for MF Placebo i 2016. Året før var hun også med og lagde Bal Medicorum, og i 2017 tilbydde hun seg å hjelpe til med å pynte nachlokalet. Hun er rett og slett en gledesspreder og arbeidsjern som få andre.

 

MF Placebos æresmedlemsskap tildeles Heidi Heitmann Viken

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

Det er ikke alltid de som stikker seg mest ut som står på hardest, og dette er sant for den neste som får æresmedlemsskap i MF Placebo. Vedkommende har alltid stått på for sine medstudenter, men personen har aldri gjort det for heder og æres skyld. Derfor fortjener han å bli gjort ære på i kveld. Personen har gitt fakultetsledelsen mye å bryne seg på gjennom sine mange år i studentdemokratiet. Denne innsatsen er viktig, og blir kanskje ikke verdsatt så mye som den burde. Men han er ikke bare en grå studentpolitiker, for han har stått på for Sit Sonus både som leder og gitarist. Hans vakre gitarspill har også roet eksamensnervene til nervøse medstudenter på pauserommet. Han stiller opp på alt, er inkluderende som få og fortjener utvilsomt Placebos æresmedlemsskap.

 

MF Placebos æresmedlemsskap tildeles Torfinn Støve Madssen

Lest opp ved utdeling av æresmedlemskap:

 

Denne personen startet tidlig å engasjere seg etter å ha startet på medisinstudiet i 2011. Karrieren startet i Placebo, men videre gikk ferden til studentpolitikken og verv som arbeidslivsansvarlig i Nmf Trondheim, og etter hvert som arbeidslivsansvarlig for Nmf nasjonalt. Her har hun vært med å kjempet mange viktige seiere, blant annen for lønnsøkning til medisinstudenter med lisens, innføring av nasjonal turnusportal og organisering av studenter ved legestreiken i 2016. I tillegg til å være utrolig aktiv i studentpolitikken, har hun sammen med et par andre studenter også tatt initiativ og jobbet i seks år med å få på plass et sosiallokale for medisinstudentene. På CVen står også arbeid for TrAMS, KTR og Frempeik-konferansen 2014.

 

Æresmedlemsskap i MF Placebo tildeles Ida Tylleskär!

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Medisinerforeningen Placebo

Medisinsk-teknisk forskningssenter, NTNU

Olav Kyrres gate 9

7030 Trondheim

E-post: placebo@list.stud.ntnu.no

www.mfplacebo.no

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com